AGC Glass Europe plánuje uzavření floatové pece ve francouzském Boussois

Tváří v tvář všeobecnému a strukturovanému poklesu poptávky po skle oznámilo dnes vedení závodu v Boussois zástupcům zaměstnanců svůj záměr uzavřít v nejbližší době jednu z floatových pecí, jejíž provoz je od 1. dubna pozastaven. Toto opatření bude součástí celkového plánu na obnovení konkurenceschopnosti závodu.

Skupina AGC se z důvodu stagnující poptávky a vybudování nových sklářských výrobních nástrojů pohybuje na trhu vyznačujícím se nadměrnými výrobními kapacitami, a nyní na ni plně dolehla hygienicko-ekonomická krize, která se projevuje u jejích hlavních odběratelů, k nimž patří stavebnictví a automobilový průmysl. Výsledkem je stále výraznější nadbytek výrobních kapacit, pokles cen a značné zhoršení výsledků Skupiny jako celku. Při absenci střednědobých vyhlídek na oživení a navzdory obdivuhodným snahám všech zaměstnanců společnosti Boussois o lepší produktivitu a diverzifikaci, je Skupina nucena přizpůsobit veškerá průmyslová zařízení stávající situaci na trhu.

Plánované uzavření pece bude znamenat ztrátu 90 z celkových 220 pracovních míst. Ředitelství závodu v Boussois projedná se zástupci zaměstnanců nejpřijatelnější řešení, jak daný plán ze sociálního hlediska provést.

Benoît Ligot
Corporate Communication Manager
Glass.communications@agc.com

AGC Glass Europe, přední evropský výrobce plochého skla

Společnost AGC Glass Europe vyrábí, zpracovává a uvádí na trh ploché sklo pro stavební sektor (exteriérové a interiérové aplikace), automobilový průmysl (originální i náhradní skla) a další průmyslová odvětví (doprava, solární energie a high-tech). Ve svých více jak 100 průmyslových závodech v Evropě a s přibližně 15 500 zaměstnanci je přední evropskou sklářskou společností, která je součástí japonské skupiny AGC, světového lídra ve výrobě plochého skla.
Více informací naleznete na: www.agc-glass.eu (korporátní stránky), www.agc-yourglass.com (skla pro stavebnictví a interiérový design), www.agc-automotive.com (automobilové sklo).