AGC Glass Europe plánuje uzavření floatové pece ve francouzském Boussois

Tváří v tvář všeobecnému a strukturovanému poklesu poptávky po skle oznámilo dnes vedení závodu v Boussois zástupcům zaměstnanců svůj záměr uzavřít v nejbližší době jednu z floatových pecí, jejíž provoz je od 1. dubna pozastaven. Toto opatření bude součástí celkového plánu na obnovení konkurenceschopnosti závodu.

Skupina AGC se z důvodu stagnující poptávky a vybudování nových sklářských výrobních nástrojů pohybuje na trhu vyznačujícím se nadměrnými výrobními kapacitami, a nyní na ni plně dolehla hygienicko-ekonomická krize, která se projevuje u jejích hlavních odběratelů, k nimž patří stavebnictví a automobilový průmysl. Výsledkem je stále výraznější nadbytek výrobních kapacit, pokles cen a značné zhoršení výsledků Skupiny jako celku. Při absenci střednědobých vyhlídek na oživení a navzdory obdivuhodným snahám všech zaměstnanců společnosti Boussois o lepší produktivitu a diverzifikaci, je Skupina nucena přizpůsobit veškerá průmyslová zařízení stávající situaci na trhu.

Plánované uzavření pece bude znamenat ztrátu 90 z celkových 220 pracovních míst. Ředitelství závodu v Boussois projedná se zástupci zaměstnanců nejpřijatelnější řešení, jak daný plán ze sociálního hlediska provést.

Benoît Ligot
Corporate Communication Manager
Mob: +32 (0)476 92 05 93
benoit.ligot@eu.agc.com

AGC Glass Europe, přední evropský výrobce plochého skla

AGC Glass Europe se sídlem v Louvain-La-Neuve vyrábí, zpracovává a distribuuje ploché sklo pro stavebnictví (vnější zasklení a interiérové dekorace), automobilový průmysl a solární aplikace. Je evropskou pobočkou AGC, světového lídra v segmentu plochého skla. Zaměstnává na 16.000 osob a má více než 100 závodů po celé Evropě, a to od Španělska po Rusko.
Více informací na: www.agc-glass.eu (korporátní stránky), www.agc-yourglass.com (sklo pro stavebnictví), www.agc-automotive.com (sklo pro automobilový průmysl).