Zahájení provozu akustických komor AGC Glass Europe v Gosselies

Za přítomnosti četných osobností politického a průmyslového života a zástupců tisku zahájil dne 15. března 2019 Willy Borsus, předseda valonské vlády, oficiálně provoz dvou akustických  (anechoických)komor nacházejících se ve vědeckovýzkumném středisku AGC Technovation Centre v Gosselies (Charleroi, Belgie). Jedná se o zařízení určené pro vývoj a testování technologie AGC na výrobu autoskel se zabudovanými anténami, která byla vyvinuta jako reakce na stoupající potřeby v oblasti konektivity.

Objemné komory obložené materiálem pohlcujícím radiomagnetické vlny, aby nedocházelo k dozvuku na stěnách (proto „anechoické“), jsou vybaveny veškerým potřebným zařízením sloužícím pro měření přijímání/vysílání elektromagnetických vln při vzájemné komunikaci mezi vozidly nebo mezi vozidlem a okolím, jakož i při jejich prostupu okny budov. Jsou to potřeby, které se s příchodem sítě 5G a autonomních vozidel ještě zvýší.

Investice ve výši cca 10 milionů eur byla podpořena Valonským regionem a objekt bude rovněž sloužit jako technologická platforma pro nejrůznější subjekty zapojené ve Valonském regionu do řešení problematiky týkající se konektivity: valonským státním orgánům a také různým průmyslovým odvětvím jako je doprava, stavebnictví, telekomunikace.... Díky této investici vznikne asi dvacet nových pracovních míst.

Benoît Ligot
Corporate Communication Manager
Glass.communications@agc.com

AGC Glass Europe, přední evropský výrobce plochého skla

Společnost AGC Glass Europe vyrábí, zpracovává a uvádí na trh ploché sklo pro stavební sektor (exteriérové a interiérové aplikace), automobilový průmysl (originální i náhradní skla) a další průmyslová odvětví (doprava, solární energie a high-tech). Ve svých více jak 100 průmyslových závodech v Evropě a s přibližně 15 500 zaměstnanci je přední evropskou sklářskou společností, která je součástí japonské skupiny AGC, světového lídra ve výrobě plochého skla.
Více informací naleznete na: www.agc-glass.eu (korporátní stránky), www.agc-yourglass.com (skla pro stavebnictví a interiérový design), www.agc-automotive.com (automobilové sklo).

Dodatečný tiskový materiál

Tato tisková zpráva je k dispozici v angličtině, francouzštině, holandštině, češtině a ruštině na www.agc-glass.eu .
Fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na   www.agc-photolibrary.com
Youtube video na  https://youtu.be/tZzTwUOLlAc.