Opětovné najetí pece na výrobu skla float ve francouzském Boussois

V dubnu 2017 zahájí AGC Glass Europe opět provoz své sklářské pece float v Boussois na severu Francie, která byla od roku 2013 odstavena z důvodu ekonomické krize, jež postihla evropské země.

K obnovení provozu pece vedlo mnoho souběžně působících faktorů:
zlepšení ekonomické situace v západní a střední Evropě, které se příznivě odrazilo na poptávce po skle,
vysoká poptávka po automobilovém skle, která se stále větší měrou podílí na výrobní kapacitě skupiny,
předpokládané opravy dalších pecí skupiny, k nimž má v blízké budoucnosti dojít.

Pec float v Boussois, jejíž kapacita dosahuje 650 tun denně, bude díky renovaci schopna přizpůsobit výrobu poptávce po skle na evropských trzích i v zámoří, a kromě toho i zlepšit kvalitu služeb poskytovaných zákazníkům. Díky opětovnému najetí pece bude mimo jiné vytvořeno cca 20 pracovních míst v daném výrobním závodě, který má nyní 207 pracovníků.

Benoît Ligot
Corporate Communication Manager
Tel: +32 (0)2 409 34 57
Mob: +32 (0)476 92 05 93
benoit.ligot@eu.agc.com

AGC Glass Europe, přední evropský výrobce plochého skla

AGC Glass Europe se sídlem v Louvain-La-Neuve vyrábí, zpracovává a distribuuje ploché sklo pro stavebnictví (vnější zasklení a interiérové dekorace), automobilový průmysl a solární aplikace. Je evropskou pobočkou AGC, světového lídra v segmentu plochého skla. Zaměstnává na 16.000 osob a má více než 100 závodů po celé Evropě, a to od Španělska po Rusko.
Více informací na: www.agc-glass.eu (korporátní stránky), www.agc-yourglass.com (sklo pro stavebnictví), www.agc-automotive.com (sklo pro automobilový průmysl).