Společnost AGC Automotive Europe oznamuje, že její čelní skla „splňují požadavky pokročilých asistenčních systémů řidiče (ADAS) stejně jako čelní skla dodávaná originálními výrobci vozidel“

Rekalibrace kamery podle požadavků pokročilých asistenčních systémů řidiče ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) vyžaduje správné provedení několika kroků, jedním z nich je kvalita náhradního čelního skla. Společnost AGC Automotive Europe hrdě oznamuje, že čelní skla AGC a NordGlass určená pro trh s autopříslušenstvím splňují požadavky ADAS stejně jako čelní skla originálních výrobců vozidel.

Trh s náhradními skly pro automobily (ARG, Automotive Replacement Glass) podléhá v posledních letech stává díky rostoucí popularitě technologií pokročilých asistenčních systémů řidiče (ADAS) přísné kontrole. Výměna čelního skla již není pouze mechanickou záležitostí, ale zahrnuje stále větší množství složitějších technologií, což znamená, že je v případě výměny nutné využívat špičkové materiály a kvalifikovaný personál. V konečném důsledku má úspěšnost výměny čelního skla v souladu s požadavky ADAS vliv na bezpečnost řidiče a jeho spolucestujících: nekvalitní práce tak může mít dalekosáhlé následky.

Společnost AGC si na trhu s náhradními skly pro automobily klade za cíl, aby „její čelní skla splňovala podmínky ADAS stejně jako čelní skla dodávaná originálními výrobci vozidel“. Aby bylo možné tohoto cíle dosáhnout, procházejí čelní skla společností AGC a NordGlass speciálními testy kvality již ve fázi vývoje. Následně, během výroby, jsou čelní skla důsledně kontrolována z hlediska parametrů kritických pro oblast kamery v souladu s nejpřísnějšími požadavky, kladenými na originální výrobce vozidel.
Společnost AGC začíná postupně označovat čelní skla, která splňují požadavky ADAS, identifikačními štítky. Použije-li mechanik při výměně některého z asistenčních systémů řidiče čelní sklo splňující požadavky ADAS, může mít jistotu, že zvolil nejlepší dostupné řešení pro zajištění výkonu a bezpečnosti.

Claudia Tuveri, ARG Marketing Director
Tel : +32 (0) 499 988 931
Claudia.Tuveri@eu.agc.com

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)