AGC dodává svoji vlastní technologii pro skla s integrovanou anténou určená pro nový model Mercedes-Benz třídy E

AGC Automotive Europe dodává zadní sklo vybavené integrovanými anténami pro netrpělivě očekávaný model Mercedes-Benz třídy E.

Je to poprvé, co evropská část divize Automotive skupiny AGC zcela zajistila vývoj této technologie: od návrhu a výroby skla po vývoj antén a jejich integraci do finálního výrobku. Anténní síť, která elegantně doplňuje systém vodičů sloužících k odmrazování skla, obsahuje až 8 různých aplikací1, které splňují veškeré funkční požadavky pro radiové i televizní vysílání a ovládání speciálních systémů uživatelem vozu (např. RKE2 – systém dálkového ovládání dveří).

Koncepce antény byla v minulosti zajišťována u specializovaných dodavatelů jako subdodávka, dnes AGC Automotive Europe dokáže díky vlastnímu komplexnímu řešení nabídnout výrobcům automobilů:

• kratší výrobní lhůty a rychlejší komerční využití modelu
  • jediného partnera odpovědného jak za realizaci, tak i dodávku výrobku
  • vysokou kvalitu vyplývající z optimální integrace veškerých technických omezení po celou dobu projektu

Tento posun ve zvládnutí technologie sklářských řešení je plně v souladu s proaktivní strategií společnosti, která chce pro své zákazníky v automobilovém průmyslu vyvíjet výrobky s vysokou přidanou hodnotou.

1 AGC sama vyvinula 6 antén a integrovala 2 další, vyvinuté samotným Mercedesem
2 RKE - Remote Keyless Entry - systém dálkového ovládání dveří

Michel Meyers,
Ředitel pro strategický marketing
Tel.: + 32 2 409 31 59
Mobil: +32 473 933 550
michel.meyers@eu.agc.com

AGC Flat Glass Czech

Sehnal Libor
Personální ředitel
Tel.: +420 417 50 2069
Mobile: +420 602 280 109
Libor.sehnal@eu.agc.com

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)