AGC Automotive Induver Morocco pokládá základní kámen svého závodu na výrobu automobilových skel v marocké Kenitře

Za přítomnosti marockého ministra průmyslu a obchodu, pana Moulaye Hafida Elalamyho, jakož i četných osobnosti politické, průmyslové a tiskové sféry položila společnost AGC Automotive Induver Morocco tuto středu 15. března základní kámen svého závodu na výrobu automobilových skel v Kenitře nacházející se v severní přímořské oblasti země.

Podnik typu Joint venture mezi AGC Automotive Europe a Induverem
Tento projekt výstavby závodu vznikl díky dohodě uzavřené mezi AGC Automotive Europe a Induverem, marockým výrobcem skla s cílem založit podnik typu joint venture zaměřený na výrobu autoskel. Iniciativa je první operací Skupiny AGC v Africe. Závod AGC Automotive Induver Morocco bude vyrábět kalené sklo pro zadní a boční okna, jakož i vrstvené sklo pro čelní skla. Bude disponovat kapacitou umožňující dodat kolem 1 100 000 kompletních automobilových sad ročně, do provozu by měl být uveden v roce 2019 a zaměstnávat bude na 600 osob.

Závod je příslibem místního rozvoje
Nový závod má ideální polohu pro pokrytí poptávky po autosklech na jihu Evropy a v severní Africe, ale rovněž i pro to, aby profitoval z volné zóny určené pro implementaci podniků aktivních v automobilovém průmyslu a pro rozvoj rozsáhlé průmyslové platformy v tomto sektoru. „Poté, co zde bude dostatečně implementována kultura automobilové excelence AGC je naším cílem, aby tento závod řídil na 100 % místní tým v souladu s naší praxí v této oblasti“, říká Jean-Marc Meunier, generální ředitel AGC Automotive Europe. Co se týče Hakima Abdelmoumena, generálního ředitele společnosti Induver, těší se perspektivou, jak se budou v Maroku poprvé vyrábět celé automobilové sety ve velkých sériích (čelní skla, boční skla a zadní okna). „Jde o rozšířenou nabídku, která vhodně doplní stupeň lokální integrace vozů vyráběných v Maroku a zvýší přidanou hodnotu generovanou přímo na místě.“

Vincent Méan,
Special Project Manager
Mobil: +32 478 20 75 24
vincent.mean@eu.agc.com

Induver

Hakim Abdelmoumen,
Generální ředitel
Mobil : + 212 661 21 45 50
hakim.abdelmoumen@induvermaroc.ma

Induver

Induver je rodinný podnik se sídlem v Casablance, který byl založen v roce 1947. Induver, jenž je lídrem ve zpracování skla v Maroku a specializuje na trh náhradních dílů v segmentu skel pro automobily a užitková vozidla (kabiny pro traktory a stavební stroje, vozidla nevyžadující řidičské oprávnění,..), jakož i skla pro stavebnictví.
Více informací na www.induver.net

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)