AGC Automotive Europe uvádí na trh ultra tmavé šedé sklo

AGC Automotive Europe uvádí na trh své nejtmavší šedé sklo určené zejména pro střešní a zadní skla automobilů. Toto sklo zvyšuje pocit intimity a tepelného komfortu (solární ochrana), jež jsou tolik vyhledávány pasažéry, a zároveň tak snižuje potřebu používání klimatizace.

Pro šedé sklo AGC je charakteristická 8%1 světelná prostupnost a 32% solární faktor2. K dispozici je v tloušťkách 3,85 a 4,85 mm a doplňuje tak již existující škálu zelených a šedých skel. Rozšíření nabídky barevných skel je dalším příspěvkem ke špičkovým sklářským řešením spojeným s racionální spotřebou energie jako je pokovené3 sklo a sklo s variabilní prostupností4. „Veškeré tyto novinky svědčí o naší snaze trvale podporovat naše klienty ze segmentu automotive v jejich úsilí o dosažení přidané hodnoty“, říká Jean-Marc Meunier, General Manager AGC Automotive Europe.

1. Hodnota pro tloušťku 3.85 mm.
  2. Solární faktor skla vyjadřuje celkové procento tepelné energie, tudíž tepla, které sklem prochází. Šedé sklo AGC propustí pouze 32 % tepla ze slunečních paprsků.
  3. Sklo, na které jsou naneseny neviditelné vrstvy oxidů kovů odrážející infračervené paprsky a snižující přehřátí vnitřku vozu. Používá se zpravidla pro čelní skla.
  4. Sklo měnící se od průhledného k tmavě modrému na základě změny elektrického napětí. Používá se u střešních skel.

Michel Meyers,
Ředitel pro strategický marketing
Tel.: + 32 2 409 31 59
Mobil: +32 473 933 550
michel.meyers@eu.agc.com

Sehnal Libor,

Personální ředitel
Tel.: +420 417 50 2069
Mobile: +420 602 280 109
Libor.sehnal@eu.agc.com

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)