AGC Automotive Europe se spojuje s místní firmou Induver za účelem výroby automobilových skel v Maroku

Společnost AGC Automotive Europe uzavřela dohodu s firmou Induver Holding, marockým výrobcem skla, s cílem založit podnik typu joint venture zaměřený na výrobu autoskel pro evropské a severoafrické trhy. Tato iniciativa je první operací Skupiny AGC v Africe. Současně s tím získá AGC podíl ve firmě Induver, která se specializuje na trh náhradních dílů v segmentu skel pro automobily a užitková vozidla, jakož i na sklo pro stavebnictví. Tato poslední transakce podléhá schválení příslušných místních úřadů.

Kompletní škála automobilových skel

Nový podnik joint venture bude vyrábět kalené sklo pro zadní a boční okna, jakož i vrstvené sklo pro čelní skla. Bude disponovat kapacitou umožňující dodat kolem 1 100 000 kompletních automobilových sad ročně. Závod bude postaven v provincii Kenitra, která se nachází na severním pobřeží Maroka a měl by začít fungovat v roce 2019. Zaměstnávat bude asi 600 osob.

Reakce na rozmach automobilového sektoru

Nový závod má ideální polohu pro pokrytí poptávky po autosklech na jihu Evropy a v severní Africe. Maroko vykazuje navíc největší ekonomický rozmach v severní Africe, což dokazuje jeho pozice za poslední roky jako výrobní základny pro Evropu. "Již několik evropských výrobců automobilů realizovalo nebo oznámilo operace v Maroku. Tato investice zapadá do našeho strategického záměru doprovázet klienty v jejich expanzi a reagovat na jejich potřeby co se týče výrobků a služeb s vysokou přidanou hodnotou", říká Jean-Marc Meunier, generální ředitel AGC Automotive Europe. Ostatně jih Evropy by měl i nadále stimulovat poptávku na evropském automobilovém trhu, kde automobilová produkce přesahuje 20 milionů kusů ročně a je podporována ročním nárůstem odhadovaným na 2 %.

Skupina AGC pracovala na dalším rozvoji své činnosti v segmentu automobilového skla a považuje tento sektor za aktivitu s růstovým potenciálem. Touto expanzí v Africe hodlá Skupina podpořit svoji podnikovou hodnotu.

Vincent Méan,
Special Project Manager
Mobil: +32 478 20 75 24
vincent.mean@eu.agc.com

Induver

Hakim Abdelmoumen,
Generální ředitel
Mobil : + 212 661 21 45 50
hakim.abdelmoumen@induvermaroc.ma

Induver

Induver je rodinný podnik se sídlem v Casablance, který byl založen v roce 1947. Induver, jenž je lídrem ve zpracování skla v Maroku a specializuje na trh náhradních dílů v segmentu skel pro automobily a užitková vozidla (kabiny pro traktory a stavební stroje, vozidla nevyžadující řidičské oprávnění,..), jakož i skla pro stavebnictví.
Více informací na www.induver.net

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost Asahi Glass Co., Ltd. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla), www.agc-arg.eu (ARG) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)