AGC Automotive Europe uvádí na trh „Pure Grey“, první neutrální šedě tónované sklo, které představuje alternativu ke sklu se zeleným zabarvením

„Pure Grey“ co by neutrální sklo určené pro zasklení automobilů včetně výhledových skel (čelní a přední boční skla) představuje nyní první a jedinou alternativu k zeleně tónovanému sklu, které bylo doposud používáno k zajištění sluneční ochrany vozů. Pure Grey má podobné energetické vlastnosti jako zelené sklo, ale díky svému neutrálnímu zabarvení má lepší světelnou propustnost a reflexi.

Sklo Pure Grey dostupné ve všech standardních tloušťkách1, je výsledkem výzkumů skupiny AGC prováděných v celosvětovém měřítku za použití špičkových sklářských technologií. Je charakteristické svojí neutrální světelnou prostupností, která na rozdíl od skla zeleného zajišťuje reálné vnímání barev uvnitř i vně vozu. Pokud jde o reflexi, ladí neutrální charakter zasklení harmonicky s celým vozem, se zadními zatmavenými - tzv.„privacy“ skly i s odstínem laku karoserie.

Energetické vlastnosti Pure Grey jsou srovnatelné se zeleně tónovaným sklem co se selektivity2 o hodnotě 1,2 týče: tím, že odráží významnou část dopadajícího infračerveného záření (solární faktor nižší než 62 %3), snižuje zahřívání vnitřního prostoru vozu a současně zajišťuje dobrou světelnou prostupnost (nad 70 %4).

„AGC Automotive Europe díky sklu Pure Grey opět potvrdila své ambice a svoji schopnost vyvíjet sklářské výrobky s vysokou přidanou hodnotou určené pro svoje zákazníky v automobilovém průmyslu,“ vysvětluje Jean-Marc Meunier, regionální prezident AGC Automotive Europe.

1. Standardní tloušťky 3,15 mm, 3,5 mm a 3,85 mm u tvrzeného skla a 2,1/1,6 mm u skla vrstveného.
2. Poměr mezi světelnou prostupností a solárním faktorem (celkové procento energie, tedy tepla, které proniká zasklením).
3. Měřeno skupinou AGC pro tloušťku 3,85 mm dle normy ISO 9050.
4. Měřeno skupinou AGC pro tloušťku 3,85 mm za použití světelného zdroje A při 2 °.

Antoine Luijkx
Marketing Director
Tel. +32 2 409 32 12
Mob. +32 496 792 180
Antoine.Luijkx@eu.agc.com

O společnosti AGC Automotive Europe

Společnost AGC Automotive Europe se sídlem v Louvain-la-Neuve v Belgii je členem skupiny AGC Glass Europe, jež je evropskou pobočkou AGC Group. Skupina AGC, jejíž mateřská společnost AGC Inc. má sídlo v Tokiu, zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v odvětví plochého skla, skla pro automobilový průmysl a pro výrobu obrazovek a displejů i jakožto dodavatel materiálů a komponent pro chemický průmysl a odvětví high-tech. Společnost AGC Automotive Europe se specializuje na výrobu autoskel pro výrobce automobilů (tzv. OEM a náhradní díly). Dodává také systémy připravené k montáži (úchytné prvky), funkční systémy s vyšší přidanou hodnotou (antény, senzory, vyhřívání) a skla se zdokonalenými vlastnostmi (lepší tepelný, zvukový a vizuální komfort).

Další informace jsou k dispozici na: www.agc-automotive.com (autoskla) nebo www.agc-glass.eu (stránky celé společnosti)