Home > News > Press room > Archives

15/03/2017

 

Corporate Press release

AGC Automotive Induver Morocco legt eerste steen van autoglasfabriek in Kenitra (Marokko)

In aanwezigheid van de Marokkaanse Minister van Industrie en Handel, de heer Moulay Hafid Elalamy, en van tal van industriƫle en politieke prominenten en de pers, legde AGC Automotive Induver Morocco vandaag, woensdag 15 maart, de eerste steen voor zijn fabriek die autoglas zal produceren in Kenitra, een kustprovincie in het noorden van het land.

Joint venture tussen AGC Automotive Europe en Induver    
Het project voor deze fabriek is het resultaat van het akkoord tussen AGC Automotive Europe en de Marokkaanse glasproducent Induver om een joint venture aan te gaan voor de productie van autoglas. Dit initiatief is meteen ook de eerste operationele activiteit van de AGC Groep in Afrika. AGC Automotive Induver Morocco zal gehard glas produceren voor zij- en achterruiten en gelaagd glas voor voorruiten. De vestiging zal ongeveer 1.100.000 carsets per jaar kunnen produceren en zou in 2019 operationeel moeten zijn. Er zullen dan ongeveer 600 mensen werken.

Een fabriek voor lokale ontwikkeling    
De nieuwe fabriek blijkt ideaal gelegen om in te spelen op de vraag naar autoglas die uitgaat van Zuid-Europa en Noord-Afrika. Tegelijk zal ze partij kunnen trekken van een EPZ-zone voor bedrijven die actief zijn in de auto-industrie en bedoeld is om uit te groeien tot een industriële pool van formaat in deze sector. Jean-Marc Meunier, General Manager, lichtte de ambitie van AGC Automotive Europe  als volgt toe: “eens de cultuur van uitmuntendheid in de autofabricage die AGC kenmerkt, ingeburgerd is, zal deze fabriek voor 100% door een lokaal team beheerd worden, volgens onze werkwijze ter zake”. Van zijn kant kijkt Hakim Abdelmoumen, General Manager van Induver, er al naar uit om voor het eerst in Marokko de hele carset te kunnen produceren in grote series (voorruit, zijruiten en achterruiten). “Een uitgebreider aanbod dat het aantal in Marokko gefabriceerde auto’s zal optrekken en de toegevoegde waarde ter plaatse zal verhogen.”

 


Induver    
Induver is een familiebedrijf dat in 1947 werd opgericht en gevestigd is in Casablanca. Het is Marokkaans leider in glasverwerking en gespecialiseerd in de productie van autoglas voor de vervangingsmarkt en de para-automotive markt (cabines voor tractoren en werfmachines, rijbewijsvrije voertuigen, …) en beglazing voor de bouw.
Meer info op:
www.induver.net

AGC Automotive Europe     
AGC Automotive Europe maakt deel uit van AGC Glass Europe, de Europese dochter van de AGC Groep, en is gevestigd in Louvain-la-Neuve (België). De AGC Groep, met hoofdzetel Asahi Glass co Ltd in Tokio, is een wereldleider in vlakglas, in autoglas, glazen displays alsook in chemicaliën en andere hoogtechnologische materialen en componenten. AGC Automotive Europe is gespecialiseerd in de productie van glas voor de autosector (origineel autoglas en autovervangglas). Het bedrijf biedt ook glas in complete modules aan, glas met hoge toegevoegde waarde en verbeterde eigenschappen .
Meer info op: 
www.agc-automotive.com (autoglas) of www.agc-glass.eu (corporate site).


 

Dit persbericht is beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans, Duits, Tsjechisch, Russisch, Italiaans en Spaans op www.agc-glass.eu. Foto’s in hoge resolutie kunnen gedownload worden van
http://www.agc-photolibrary.com:80/photolibrary/press/AGCAutoInduver.html


Voor meer info:

AGC Automotive Europe
Vincent Méan,
Special Project Manager,
Mobiel:  +32 478 20 75 24
vincent.mean@eu.agc.com

 
Induver
Hakim Abdelmoumen,
General Manager,
Mobiel: + 212 661 21 45 50
hakim.abdelmoumen@induvermaroc.ma