Home > News > Press room > Archives

31/01/2017

Corporate Press release

Skupina AGC upevňuje svoji účast v Kinestral Technologies, společnosti vyvíjející činnost v oblasti inteligentního skla

Skupina AGC upevnila svoji účast v kalifornském start-upu Kinestral Technologies, společnosti, která vyvinula Halio™, produkt představující v současné době nejvyspělejší řešení, pokud jde o řízení denního světla, využívající inteligentní sklo schopné pomocí elektrických impulsů přecházet z čirého stavu k temnému zabarvení.

AGC uvolnila ve prospěch Kinestralu finanční prostředky v rámci série C

Skupina AGC uvolnila finanční prostředky ve výši 65 milionů USD spadající do tzv. série C, které jsou určeny na komerční využití výrobku na mezinárodních trzích, k čemuž by mělo dojít počátkem roku 2018. Kromě finančního aspektu tohoto strategického partnerství pokračovaly obě společnosti ve spolupráci v technologické a obchodní oblasti, která vyústila do první evropské prezentace výrobku určené návštěvníkům salonu Bau1 z řad odborné veřejnosti.

Zcela nové perspektivy pro resort stavebnictví.

Halio je první technologie, která dokáže zajistit, aby produkt mající vzhled čirého skla velmi rychle dosáhl rovnoměrného tmavého zabarvení a za méně než 3 minuty tak poskytl ochranu před teplem, slunečními paprsky nebo indiskrétními pohledy. „Halio, jakožto součást systému řízení budov (BMS), otevírá cestu k interaktivním oknům, která budou obyvatele stoprocentně propojovat s jejich okolím a navíc budou umět neutralizovat nevýhody spojené s přílišným množstvím slunečních paprsků,“ prohlásil Jean-François Heris, prezident AGC Building & Industrial Glass Company. Halio kromě toho představuje významnou etapu na cestě k oknům připojeným na internet (internet věcí - angl. zkratka IoT).

1: Mnichov (Německo), 16. -21. ledna 2017

Skupina AGC
AGC Asahi Glass se sídlem v Tokiu (rovněž je nazývána AGC, sídlo Tokyo, Prezident & CEO: Takuya Shimamura) je mateřskou firmou Skupiny AGC, světového lídra v oblasti výroby skla, dodavatele plochého a automobilového skla, skla pro displeje, chemických výrobků, žáromateriálů, jakož i high-tech materiálů a komponentů.  Skupina AGC, která těží z více než jednoho století technických inovací, vyvinula celou škálu špičkových sklářských produktů. Celosvětově zaměstnává přibližně 50000 osob a je přítomna téměř ve 30 zemích s ročním obratem kolem 10,5 miliard EUR (1.300 miliard JPY). Více informací naleznete na
www.agc-group.com.

Kinestral Technologies
Společnost Kinestral Technologies, Inc. se sídlem v San Francisco Bay Area vyvíjí technologie, které přetvářejí sklo na inteligentní, aktivní a estetické architektonické komponenty. Úsilí v oblasti výzkumu a vývoje vedly ke vzniku stále bohatšího portfolia licencí společnosti zaměřených na realizaci systémů ovládání inteligentních oken. Produkt s názvem Halio, který se stal stěžejním výrobkem společnosti, je již na některých trzích k dispozici. Více informací naleznete na
www.kinestral.com.

Tato zpráva pro tisk je k dispozici v angličtině, francouzštině, nizozemštině, němčině, italštině, španělštině, polštině, češtině a ruštině na adrese www.agc-glass.eu.

Fotografie ve vysokém rozlišení si můžete stáhnout na http://www.agc-photolibrary.com:80/photolibrary/press/Halio.html

Další informace o sklu Halio naleznete na. www.haliolife.com.

Více informací naleznete na:
AGC Glass Europe – Communication
Benoît Ligot